ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) трябва да започнат

...
ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) трябва да започнат
Коментари Харесай

Последен опит ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се споразумеят

ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) би трябвало да започнат през днешния ден, съгласно предварителните поръчки, преговорите по плана на съглашение за съдружно ръководство. Както съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов през вчерашния ден в Народното събрание, те ще започват от 18.00 ч. през днешния ден, с цел да се изчака Христо Иванов, защото денем ще се състои Националната конференция на " Да, България " и ще продължат и на следващия ден.

През седмицата Борисов изиска и получи мандат от делегатите на Националното заседание да показа плана на съглашение за съдружно ръководство. Той разгласи и преговорния екип на ГЕРБ-СДС, който ще бъде воден от вицепремиера и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, заместник-председателя на ГЕРБ Теменужка Петкова, както и Деница Сачева и Рая Назарян, напомня Българска телеграфна агенция.

През седмицата от ПП-ДБ насочиха покана към ГЕРБ-СДС за начало на диалозите в комфортно за тях време. От договарянията за реализиране на съдружно ръководство зависи ротацията в кабинета, който подаде оставка, гласувана единомислещо от Народното събрание на 6 март. От ПП-ДБ регистрираха, че по този начин са спазили обещанието си за рокадата на министър председателите на 6 март, контрактувана в взаимната декларация сред ръководещите обединения от лятото на 2023 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР